Transparents al 100%

Última revisió 21-04-2016 14:23
26/03/2015

L'Ajuntament aconsegueix complir el 100% dels indicadors del Segell Infoparticipa, el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta institució acadèmica avalua la informació que ofereixen els webs dels ajuntaments catalans i certifica el compliment de 41 criteris de transparència de les administracions. Amb aquesta informació construeix el Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública.

Tot i que per poblacions de 10.001 a 50.000 habitants només es requereix el compliment del 90% dels indicadors per obtenir el segell Infoparticipa, des de la Garriga s'ha treballat en els últims mesos per acomplir tots els criteris, a través d'un nou portal.

Al nou portal, hi ha, per exemple, un apartat institucional amb informació biogràfica dels polítics del consistori, de les retribucions dels càrrecs electes per la participació als diferents òrgans col·legiats i de les actes dels plens. L’inventari de béns municipals, la plantilla de treballadors/ores i els índexs sobre la despesa i inversió/habitant, també són apartats que a mitjà termini es podran consultar.

Una de les novetats és la possibilitat d’accedir a l’execució del pressupost desglossat, al període mig de cobrament i a informació sobre contractes, convenis i subvencions. A l’apartat urbanístic, s’hi troben els projectes en curs, els estudis que s’encarreguin i informació sobre els processos de licitació, entre d’altres.