La història de la Garriga, en un nou llibre

Última revisió 24-03-2015 11:03
23/03/2015

El proper 27 de març es presentarà a la ciutadania el llibre Història de la Garriga. Dels primers assentaments humans al segle XXI, una publicació que, per la seva magnitud i les seves característiques, està destinada a convertir-se en l’obra de referència per a l’estudi i el coneixement de la història del municipi. L’acte tindrà lloc a les 20 hores a la Biblioteca Núria Albó.

El llibre ofereix una visió global de la història de la Garriga i neix amb la voluntat de sintetitzar coneixements i obrir noves portes, camins i interrogants per a futures investigacions.

Història de la Garriga. Dels primers assentaments humans al segle XXI és un treball conjunt de quatre especialistes del municipi - Elisenda Barbé, Arnau Garcia, Jordi Llimargas i Jaume Oliver- que, a través de quasi 500 pàgines, explica el que ha estat la Garriga fins als nostres dies.

Amb un format innovador, l’obra que defuig l’ordre cronològic habitual dels llibres d’història, per organitzar-se en blocs temàtics, i també inclou fotografies antigues i material gràfic divers.

Al llarg de 9 capítols, repassa temes com l’organització del terme de la Garriga, les formes d’assentament, l’aigua termal i el termalisme, les crisis i les guerres, la fiscalitat, les formes de sociabilitat fins a la societat de masses o la demografia contemporània.

La publicació és una iniciativa de l’Ajuntament de la Garriga que s’emmarca dins el projecte La Garriga Rural i, un cop feta la presentació del dia 27 de març, es podrà adquirir allà mateix i a les llibreries del municipi a un preu de 35 euros.

 El llibre, editat per l'Ajuntament, ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat i la Diputació, i el patrocini de Disterri SA, Blancafort Resort SL, Càrniques Blancafort SA, Caro Import SL, Greens Power Products SL, Incic SL i SR Coemmo SL.