El Corpus de la Garriga, declarat com Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, és una festa reconeguda arreu.

Durant el dia de Corpus es confeccionen prop de 30 catifes florals, on hi llueixen 240.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial clavells, xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). A més de les catifes es fan dos altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.

Les catifes es fan des de primera hora del matí i, durant tot dia, el públic visitant pot passejar pels carrers i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles i veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

La jornada de Corpus compta, a més, amb moltes activitats complementàries com concerts, castellers, balls, exposicions i un concurs d’aparadors, entre d’altres propostes culturals. 

La Diada és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tot el dia s’organitzen portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. 

En els darrers anys la Festa comença el cap de setmana abans i dura tota la setmana. Concerts, exhibicions, la cursa Colors Corpus Run i la Nit dels Aparadors són alguns dels actes que s'organitzen.

Darrera actualització: 27.06.2017 | 12:47
Darrera actualització: 27.06.2017 | 12:47