Inici de la campanya forestal 2020

Última revisió 16-06-2020 13:04
16/06/2020

Malgrat les pluges d’aquestes últimes setmanes, l’estiu es preveu complicat i cal extremar les precaucions.

Les destrosses del temporal Gloria i les precipitacions abundants de la primavera han fet créixer el sotabosc i es preveu una onada de calor de cara al mes de juliol. La combinació d’aquests dos factors fa que el risc d’incendi forestal aquest estiu sembli molt elevat.

A la Garriga, es va iniciar la campanya forestal el passat 1 de juny, amb la posada a punt dels vehicles i el reconeixement de camins i del territori.

Paral·lelament, des de la Diputació s’ha activat el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI), que desplegarà vigilants als municipis de la comarca amb més massa forestal a través de 10 rutes. La Garriga és un dels municipis contemplats en aquest pla, que té l’objectiu d’evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu. 

Tant des del cos de Bombers, les Agrupacions de Defensa Forestal  (ADF), Protecció Civil  i Agents Rurals es demana extremar les precaucions per evitar ensurts i es recorda que en cas de veure qualsevol columna de fum es truqui immediatament al telèfon 112.