8 mesos de lluita contra la Covid

Última revisió 11-12-2020 11:39
04/12/2020

Després de 8 mesos de lluita, el govern municipal ha fet balanç de les activitats, millores, reprogramacions i creació de nous formats adaptats a les mesures de la pandèmia

S’ha buscat l’equilibri entre l’anul·lació i l’ajornament i reprogramació d’activitats i s’ha distribuït les partides econòmiques per tal de poder seguir oferint tots els serveis.

Durant la 1a onada es van coordinar i executar diferents protocols interns i externs per adaptar-se a les mesures establertes tal i com es va informar als butlletins digitals editats de març a juny. Així, per exemple, es van fer canvis als carrers per afavorir l’activitat comercial i de restauració, es va donar suport a les iniciatives solidàries de confecció de material i es va oferir formació i atenció telemàtica a les persones usuàries de Serveis Socials i del Servei Local d’Ocupació, entre d’altres.

També s’ha fet un esforç per garantir l’educació recalculant quotes, donant suport a la recollida de material i impulsant les classes telemàtiques als centres municipals. 

El mercat no sedentari ha estat una de les activitats que s’ha mantingut al llarg de tota la pandèmia. Adaptant-lo cada setmana a les mesures vigents, s’ha assegurat que la ciutadania tingués un accés segur i a l’aire lliure de productes fresc de qualitat i proximitat.

En total, des de l’Ajuntament, s’han destinat 300.000 euros al desenvolupament de mesures municipals. La partida més important se l’emporten les ajudes de suport directe a comerços i la restauració (115.000 euros), seguida de l’import destinat a mesures sanitàries. S’han invertit 70.000 euros en mascaretes, testos PCR i material de neteja i desinfecció. Equips informàtics (40.000 euros), la campanya Fem Poble per incentivar el consum local (10.000 euros) i el manteniment del mercat (5000 euros) han estat altres despeses d’aquests mesos.

Des del consistori se segueix treballant internament per tal de poder seguir mantenint els serveis que s’ofereixen a la ciutadania, adaptant-los a les variacions de les mesures sanitàries existents a cada moment.