Canvis al govern municipal, que passa a tenir majoria absoluta

Última revisió 02-07-2020 13:14
02/07/2020

ERC amb Acord,  fins ara en solitari a l’equip de govern, pacta amb els 4 regidors i regidora no adscrits i formen un nou consistori que tindrà majoria absoluta.

El pacte s'ha presentat avui en roda de premsa a l’Auditori de l’Escola de Música. Amb aquest acord, l’equip de govern passa a tenir majoria absoluta, amb 10 regidors i regidores, en lloc de 6.

Jordi Pubill, Joan Esteban, Juliet Grau i Xavier Bernaldo són les quatre persones sense adscripció a cap formació política que s’incorporen al govern, després que al maig abandonessin el grup municipal Junts per la Garriga. Pubill assumirà la primera tinença d’alcaldia.

Segons l’alcaldessa Dolors Castellà, la suma de deu electes “donarà estabilitat a l’Ajuntament”, que durant un any ha desenvolupat l’acció de govern a base de “negociacions complexes”.

El nou cartipàs, que es portarà al ple de juliol però que és efectiu des del dia 1, permetrà desenvolupar un projecte de govern “en clau social, republicana i amb respecte nacional”, segons van afirmar totes dues parts.

La construcció d’habitatge social, la promoció econòmica i turística de la Garriga, la mobilitat sostenible, l’aprovació definitiva del POUM i la creació d’un tanatori són alguns dels reptes més destacats del programa polític del nou executiu.