El comerç i la restauració a la Garriga mantenen el pols

Última revisió 11-05-2021 13:05
13/05/2021

Malgrat la crisi de la COVID-19, els sectors del comerç i la restauració de la Garriga han sabut mantenir-se en peu.

Actualment, el municipi compta amb 451 establiments censats: 212 pertanyen al sector del comerç (69 d'alimentació, 19 de producte quotidià no alimentari, 38 d'equipament de la llar, 38 d'equipament per a les persones, 25 d'automoció i carburants, 13 de lleure i cultura i 10 mixtes) i els altres 239 formen part del sector serveis (69 de restauració i 170 d'altres serveis).

Des de finals del 2019, el departament de Comerç de l'Ajuntament ha comptabilitzat un total de quatre tancaments (dos de comerços i dos de restauració), però en canvi, han obert 11 establiments comercials i cinc de restauració.

Els motius que justifiquen aquesta situació són diversos. D'una banda, els tancaments perimetrals han afavorit les compres locals als municipis petits i mitjans, factor que se suma a un perfil de clientela “responsable” i conscient de la necessitat de donar suport al comerç local i de proximitat. La Garriga té un comerç de qualitat, amb una àmplia oferta de tots els sectors, que ha sabut adaptar-se a les necessitats dels seus clients, oferint molt bon servei. A més, són establiments orientats a servir al consumidor local i de l'àrea d’influència, de manera que la caiguda del turisme no ha tingut una gran afectació. També cal afegir que el mercat no ha tancat en cap moment.

D'altra banda, els establiments han treballat molt per mirar de paliar la situació al màxim. Així, el sector comercial i de la restauració han ampliat la seva presència en xarxes i s'ha fet un gran esforç econòmic per mantenir les estructures comercials, tot i la baixada de vendes. A més, comerços i restaurants han adaptat els seus serveis per seguir atenent la clientela, amb repartiments a domicili o preparant producte per emportar, etc.