Es podrà votar per correu fins al 5 de febrer

Última revisió 27-01-2021 10:32
25/01/2021

Les persones que vulguin emetre el seu vot per correu a les eleccions al Parlament del 14 de febrer tenen temps fins al 5 de febrer.

La sol·licitud de vot per correu es pot fer:

 • Per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.esÉs necessari disposar d’un certificat IDCAT (com obtenir-lo), T-CAT, DNI Electrònic  (obtenir DNI electrònic) o un certificat digital vàlid. 
  • Has de completar les dades requerides, signar electrònicament i descarregar la sol·licitud.
  • L’Oficina del Cens Electoral ha d’aprovar la sol·licitud perquè et remeti, a l’adreça que has indicat a la teva sol·licitud, la documentació per poder votar.
  • Termini de presentació de la sol·licitud: Es pot sol·licitar a partir de la data de la convocatòria i fins al dia 5 de febrer de 2021 a les 14 hores.
  • Posteriorment, podràs exercir el dret al vot des del mateix domicili lliurant-li al carter el sobre amb el vot el dia que vagi a portar-te la documentació.
 • Presencialment, entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant:
  • El document nacional d’identitat (DNI), el passaport (amb fotografia i signatura del titular) o el carnet de conduir (amb fotografia i la signatura de la persona titular). En tots tres casos, han de ser documents originals, no s'accepten fotocòpies.
  • En cas de desplaçar-se a l’oficina de Correus per tramitar la sol·licitud de vot de manera presencial, s’ha habilitat l’opció de demanar cita prèvia des de l'App i web de Correos.es.
  • Només en cas de malaltia o incapacitat, acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada pot cursar la sol·licitud de vot per correu, per a la qual cosa ha d’estar autoritzada per un document notarial o consular estès individualment (en aquests casos, tant el certificat mèdic com l'escriptura notarial o consular són gratuïts). 

L'horari de l'Oficina és el següent durant ek període electoral: de dilluns a divendres de 08:00 h. a 14:45h. Dijous de 16:30 h. a 19:45 h.

Últim dia per sol·licitar el vot el 5 de Febrer. Últim dia per presentar el vot el 12 de febrer a les 14 h.

Una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa. 

Vot per Correu
Vot per Correu

Et pot interessar