La Garriga celebra la Diada

Última revisió 11-09-2020 13:14
11/09/2020

La plaça de l’Església ha acollit aquest matí l’acte institucional de l’Onze de Setembre organitzat des de l’Ajuntament.

Ha obert l’acte el regidor de Cultura, Lluís Rodríguez “Pote”, amb un record especial a totes les persones i famílies afectades per la Covid-19, a qui ha enviat l’escalf en nom de tot el consistori. En el seu parlament, el regidor també ha recordat que enguany es celebra 40è aniversari de la constitució del Parlament de Catalunya, una data que va arribar després d’anys de repressió.  “Seguirem treballant plegats per un futur millor per a tothom”, ha assegurat.

Parlament de l'alcaldessa

Al seu torn, l’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà (ERC), ha denunciat que aquesta era “una Diada tacada per la repressió de l’Estat espanyol”, per la persecució ideològica de l’independentisme i la vulneració de drets i llibertats "absolutament fonamentals".

Castellà ha afirmat que l’1 d’Octubre de 2017 "es van escriure els episodis fundacionals de la República Catalana”. I ha afegit: "aquesta República Catalana també es construeix fent feina i fent-la bé, encara que de vegades no es vegi. Durant aquesta crisi hem treballat per estar al costat de qui ho necessitava, hem treballat per la Garriga”. L’alcaldessa ha tancat el seu discurs amb les paraules de Jordi Cuixart “Ho tornarem a fer i tornarem a vèncer”.

Parlaments de grups polítics

Als parlaments polítics dels grups municipals hi han participat Junts per la Garriga, la CUP i el Grup de Regidors no Adscrits, a més d'Esquerra Republicana de Catalunya.

La portaveu de JuntsxLG, Carlota Torné, ha remarcat que “cal tirar endavant amb la voluntat del poble català” i que els motius de la reivindicació de la Diada “hi continuen sent”. “Celebrem l’Onze de Setembre amb el mateix batec que l’1 d’Octubre però amb distància”, ha apuntat, tot fent una crida a la responsabilitat però, alhora, a la “constància i a la perseverança”.

Des de la CUP, el regidor Pep Tarradas, ha denunciat la repressió de l’Estat, on ha assegurat que no hi havia una reparació real de poders. També ha lamentat la “complicitat del gobierno más progressista de la historia i de tot l’aparell de l’Estat per defensar la continuïtat de la monarquia espanyola”. Des de la CUP es fa una crida a la lluita pels drets socials, a més dels polítics, per poder tirar endavant polítiques transformadores. “Cal abordar sense por la qüestió social des de l'independentisme”.

El portaveu del Grup de Regidors no Adscrits, Jordi Pubill, ha manifestat la seva “esperança i  voluntat de reprendre a Catalunya el camí cap a la llibertat”. Segons Pubill, “una manera de fer servei al país és treballar pel poble i la seva gent, deixant el  partidisme de banda i sense fer valdre l’interès individual per damunt del col·lectiu”.  

Homenatge a la Senyera

L’acte ha comptat, també, amb un Ball d’Homenatge a la Senyera, a càrrec de les entitats Grallarriga, Ball de Gitanes i La Garriga Balla - Ball de Cintes.

A més, durant tot el matí, diversos col·lectius, entitats, partits polítics i particulars han fet la seva ofrena floral a la senyera que hi ha hissada a la plaça de l’Església. També han fet una ofrena floral en nom del consistori  regidors i  regidores dels grups municipal que han assistit a l'acte (ERC, Junts, CUP, PSC i Grup de Regidors No Adscrits). Les ofrenes es podran seguir fent al llarg de tota la jornada d’avui.

L’acte institucional s’ha celebrat respectant totes les mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus.

 

 

Ofrena floral a la Senyera.
Ofrena floral a la Senyera.