El pressupost participatiu rep 284 propostes

Última revisió 17-07-2020 11:34
17/07/2020

Les aportacions es valoraran tècnicament i a la tardor es faran les sessions participatives per votar els 10 projectes finalistes.

Les propostes ciutadanes per decidir el destí dels 200.000 euros per a inversions del pressupost municipal es van fer arribar al llarg del mes de juny, durant el període establert pel procés participatiu.

Les 284 propostes rebudes tracten temàtiques diverses, totes elles molt vinculades al dia a dia del municipi. De moment s’han classificat en les següents categories: Equipaments, mobiliari i instal·lacions municipals; Mobilitat, senyalització, accessibilitat, seguretat vial i aparcament; Via pública; Zones verdes, places, parcs, entorn natural i sostenibilitat ambiental, i altres.

Algunes de les aportacions rebudes demanen millores en el manteniment dels equipaments esportius i l’ampliació de la piscina exterior del poble. La creació d’habitatge social, el foment de la mobilitat sostenible i de camins escolars segurs, són altres peticions ciutadanes. Altres idees són l’ampliació de l’aparcament al centre, la millora de les voreres, la creació d’un nou tanatori i d’una campanya de civisme per a la gent que passeja gossos pel poble.

Un cop finalitzada l’actual fase d’estudi i validació, les propostes que finalment s’hagin considerat vàlides es podran consultar al web https://pressupostparticipatiu.lagarriga.cat.

Posteriorment, durant el mes de novembre, es farà una jornada participativa per escollir, d’entre totes les propostes vàlides rebudes, les 10 que passaran a la fase final de votació.

Pressupost participatiu de la Garriga.
Pressupost participatiu de la Garriga.