Visibilitzar les violències masclistes

Última revisió 12-11-2020 08:22
12/11/2020

Fer visibles les violències més invisibles serà l’objectiu de la campanya del 25 N a la Garriga, que commemora el Dia Internacional contra les violències masclistes.

Actualment tothom condemna l’assassinat i les agressions físiques. Però el que molta gent no percep és que les humiliacions en públic o en privat, el menyspreu o el xantatge emocional són també violències masclistes ja que actuen a escala psicològica. Segons les persones expertes, per entendre la violència física cal fixar-se en tot el que passa abans i no es pot explicar d'una forma desconnectada: per una banda assassinats o feminicidis, i d'una altra, la resta de formes.

Per ajudar a prendre consciència del contínuum de violències i de que es tracta d’un fet estructural, des de l’Ajuntament s’han programat diferents activitats. A partir d’aquí, es podran fer accions per prevenir-les, detectar-les i oferir, a les víctimes, l’atenció necessària per a la seva recuperació.

Per participar a les activitats, que compliran totes les mesures sanitàries establertes i per tant algunes seran amb format telemàtic, caldrà inscripció prèvia a pigualtat@ajlagarriga.cat

Paral·lelament, l'Ajuntament de la Garriga s'ha adherit a la campanya Diposita el teu masclisme de l'Institut Català de les Dones. Alhora comerços i equipaments mostraran aquests dies cartells per visibilitzar quines poden ser les violències invisibles. Uns cartells que regidors i regidores mostraran durant el Ple de novembre.

Programa 25 N la Garriga
Programa 25 N la Garriga