El diumenge 26 de maig de 2019 es celebraran les Eleccions Municipals i les eleccions al Parlament Europeu .

Poden participar tots els ciutadans espanyols inscrits en el cens electoral així com els nacionals d’altres països de la Unió Europea i d’aquells països que tinguin acord de reciprocitat i hagin manifestat la seva voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals.

La campanya electoral dels partits polítics tindrà lloc del 10 al 24 de maig . El dissabte 25 és jornada de reflexió.

Enguany es presenten 7 grups , segons el BOPB ( és el número CVE 2019015767 pagina 29 a 33 de data 30/04/2019) . D'aquests, repetiran candidatura sis (Junts per la Garriga, ERC - ACORD, , PSC, La Garriga En Comú - En Comú Guanyem, CUP- Amunt i C’s), i un es presentaran per primera vegada (PODEM).

Dos candidats repetiran com a caps de llista: Alex Valiente (PSC), , i Ángel Guillén (C’s). Els caps de llista que s’estrenen són: Jordi Pubill (Junts per la Garriga), Manuel González  (Podemos), Dolors Castellà (ERC- Acord), Carme Farrerons (La Garriga En Comú - En Comú Guanyem) i Josep Tarradas (CUP).

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2019  

Dossier Complet dels RESULTATS

 

Consulta al Cens electoral

Per aquestes eleccions el cens inclou les persones majors d’edat empadronades abans del 31 de gener de 2019.

Col·legis electorals a la Garriga (veure mapa de situació)

Oberts des de les 9 a les 20 h

• Escola Municipal d’Ensenyament: C Negociant, 79

• Escola els Pinetons: Pg Congost, 8

• Escola Municipal de Música: Pl Josep Mauri Serra, 1

• Casal de Joves: C Sant Francesc, 14

• Escola Giroi: C Santa Maria del Camí, 54

Vot per correu

Els electors/es que el dia de les eleccions no seran al municipi on els hi correspon votar (sense sortir de l’Estat espanyol) o que no podran anar en aquesta data a la Mesa electoral on li toca votar, poden sol·licitar el vot per correu del 2 d’abril fins el 16 de maig.

Per fer la sol·licitud a les oficines de correus, cal portar l'imprès de sol·licitud de certificació d’inscripció en el Cens Electoral facilitat per l’oficina de correus i l'original del document d’identitat, premis de conduir o passaport, targeta de residencia o targeta d’identitat d’estranger .

Un cop feta la sol·licitud a partir del 6 de maig i fins el 19 de maig, l’Oficina del Cens Electoral, enviaran per correu certificat al domicili de l’elector, tota la documentació necessària per poder votar per correu. Aquesta documentació la haurà de recollir personalment la persona sol·licitant.

L’elector ha d’introduir la papereta de votació escollida en el sobre de votació i l’ha de tancar i juntament amb la certificació d’inscripció en el Cens Electoral, s’han d’introduir en el sobre on figura l’adreça de la Mesa electoral on li correspon votar.

Aquest sobre amb el vot s’ha de certificat a l’oficina de correus i tenen de temps fins el 22 de maig.

És molt important tenir present que un cop feta la sol·licitud del vot per correu, ja no es pot votar personalment a la Mesa electoral.

Vot per correu elector espanyols temporalment a l’estranger.

Els electors que es trobin temporalment fora del territori nacional una vegada efectuada la convocatòria de les eleccions i que preveuen que estaran fora fins el dia de la votació, hauran de sol·licitar des de l’estranger la documentació necessària per poder votar.

La sol·licitud es pot recollir a les oficines Consulars o a traves de la web del Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación del 2 d’abril fins el 27 d’abril. L’elector tindrà que estar inscrit al registre de Matricula del Consolat com a resident. De no ser així podrà fer-ho en el mateix moment que recollir la sol·licitud.

Del 6 de maig al 14 de maig la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens enviarà a l’elector al domicili a l’estranger indicat a la sol·licitud, per correu certificat, la documentació necessària per poder votar.

Un cop rebuda la documentació, l’elector tindrà fins el 22 de maig per enviar el seu vot a la Mesa electoral, per correu certificat i urgent.

Seguiment de la campanya

Ràdio Silenci i la Garriga Digital faran un seguiment de la campanya i el dimecres 22 de maig , organitzen al Teatre de la Garriga-El Patronat un debat electoral amb els alcaldables de les 7 formacions que concorren als comicis.

La informació a través de Twitter es pot fer amb l'etiqueta #MunicipalsLG2019