El diumenge 24 de maig de 2015 es celebraran les Eleccions Municipals. Poden participar tots els ciutadans espanyols inscrits en el cens electoral així com els nacionals d’altres països de la Unió Europea i d’aquells països que tinguin acord de reciprocitat i hagin manifestat la seva voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals.

La campanya electoral dels partits polítics tindrà lloc del 8 al 22 de maig . El dissabte 23 és jornada de reflexió.

Enguany es presenten 8 grups , segons el BOPB . D'aquests, repetiran candidatura cinc (CiU, Acord+ERC, SI, PSC, ICV-EUiA i PP), i dos es presentaran per primera vegada (C’s i CUP).

Tres candidats repetiran com a caps de llista: Meritxell Budó (CiU), Josep Oliveras (SI) i Israel Molinero (ICV-EUiA), i un altre ja ho havia estat abans: Fernando Jiménez (PP). Els caps de llista que s’estrenen són: Neus Marrodan (Acord+ERC) tot i que ha estat regidora a l'equip de govern, Àlex Valiente (PSC) que ha estat regidor a l'oposició, Ángel Guillén (C’s) i Clara Dachs (CUP).

Consulta al Cens electoral

Per aquestes eleccions el cens inclou les persones majors d’edat empadronades abans del 31 de desembre de 2014.

Els Cens es pot consultar a l’ajuntament des del 6 d’abril i fins el 13 d’abril.

En aquest període es podran presentar les reclamacions corresponents mitjançant els impresos que a l’efecte es facilitaran a les oficines municipals.

Entre el 27 d’abril i el 5 de maig l’oficina del Cens Electoral enviarà a tot l’electorat la targeta censal amb les dades actualitzades de la seva inscripció al cens, la Secció i Mesa en la que li correspongui votar.

Col·legis electorals a la Garriga (veure mapa de situació)

Horaris del dia 24 de maig

08:00 h Constitució de les taules electorals
09:00 h Obertura dels col·legis electorals
14:00 h Inici de la recollida de dades de participació a les 14:00
18:00 h Inici de la recollida de dades de participació a les 18:00
20:00 h Tancament dels col·legis electorals

• Escola Municipal d’Ensenyament: C Negociant, 79

• Escola els Pinetons: Pg Congost, 8

• Escola Municipal de Música: Pl Josep Mauri Serra, 1

• Casal de Joves: C sant Francesc, 14

• Escola Giroi: C Santa Maria del Camí, 54

Vot per correu

Els electors/es que el dia de les eleccions no seran al municipi on els hi correspon votar (sense sortir de l’Estat espanyol) o que no podran anar en aquesta data a la Mesa electoral on li toca votar, poden sol·licitar el vot per correu del 31 de març fins el 14 de maig.

Per fer la sol·licitud a les oficines de correus, cal portar l'imprès de sol·licitud de certificació d’inscripció en el Cens Electoral facilitat per l’oficina de correus i l'original del document d’identitat, premis de conduir o passaport, targeta de residencia o targeta d’identitat d’estranger .

Un cop feta la sol·licitud a partir del 4 de maig i fins el 17 de maig, l’Oficina del Cens Electoral, enviaran per correu certificat al domicili de l’elector, tota la documentació necessària per poder votar per correu. Aquesta documentació la haurà de recollir personalment la persona sol·licitant.

L’elector ha d’introduir la papereta de votació escollida en el sobre de votació i l’ha de tancar i juntament amb la certificació d’inscripció en el Cens Electoral, s’han d’introduir en el sobre on figura l’adreça de la Mesa electoral on li correspon votar.

Aquest sobre amb el vot s’ha de certificat a l’oficina de correus i tenen de temps fins el 20 de maig.

És molt important tenir present que un cop feta la sol·licitud del vot per correu, ja no es pot votar personalment a la Mesa electoral.

Vot per correu elector espanyols temporalment a l’estranger.

Els electors que es trobin temporalment fora del territori nacional una vegada efectuada la convocatòria de les eleccions i que preveuen que estaran fora fins el dia de la votació, hauran de sol·licitar des de l’estranger la documentació necessària per poder votar.

La sol·licitud es pot recollir a les oficines Consulars o a traves de la web del Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación del 31 de març fins el 25 d’abril. L’elector tindrà que estar inscrit al registre de Matricula del Consolat com a resident. De no ser així podrà fer-ho en el mateix moment que recollir la sol·licitud.

Del 28 d’abril al 4 de maig la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens enviarà a l’elector al domicili a l’estranger indicat a la sol·licitud, per correu certificat, la documentació necessària per poder votar.

Un cop rebuda la documentació, l’elector tindrà fins el 20 de maig per enviar el seu vot a la Mesa electoral, per correu certificat i urgent.

Seguiment de la campanya

Ràdio Silenci i la Garriga Digital faran un seguiment de la campanya i el dimecres 20 de maig , organitzen al Teatre de la Garriga-El Patronat un debat electoral amb els alcaldables de les 8 formacions que concorren als comicis.

La informació a través de Twitter es pot fer amb l'etiqueta #MunicipalsLG2015

VOTV també farà un debat el proper 15 de maig .