Canvis a la zona blava i vermella

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 00:00

La Garriga ha modernitzat el seu servei de zona vermella i zona blava, que just avui estrena 15 nous parquímetres d'última generació. El servei ha canviat de concessionària i ara depèn de l’empresa Giropark. 

Amb la voluntat de seguir avançant en l'ecoeficiència del mobiliari urbà, s'ha optat per uns dispositius que funcionen amb energia solar. Es tracta de parquímetres amb pantalla tàctil que, a més, permeten el pagament en efectiu, amb targeta (xip, banda magnètica, contactless) i amb telèfon mòbil. 

Una altra novetat és l'ampliació de les places de zona vermella: se n'han creat 25 de noves a la Sínia, a la zona més propera a les escales. En total, al municipi hi ha 174 places de pagament (zona blava) i 75 de limitació horària gratuïta (zona vermella), l'objectiu de les quals és afavorir la rotació de vehicles en espais d'ús intensiu. L’aparcament rotatori (zona vermella) queda ubicat ben aprop de l’eix comercial de la Garriga. Així, alhora que es dinamitza el trànsit rodat de la zona també es facilita que més vehicles arribin a l’espai, tot facilitant-ne el desplaçament i favorint així el comerç local.

Pel que fa a la zona vermella, de moment no es repartiran els rellotges horaris circulars, si no que el control es farà a través del parquímetre (caldrà col·locar un tiquet al vehicle). D'aquesta manera es disposarà de dades i informació sobre l'ús real dels aparcaments, així com de la mobilitat al poble, per poder-les tenir en compte de cara a futures actuacions. 

L'horari de funcionament de la zona vermella i la zona blava seguirà sent el mateix: de dilluns a divendres de 9 h a 13:30 h i de 16.30 h a 20 h, i dissabtes de 9 h a 14 h. No hi haurà servei les tardes de dissabte, els diumenges i els dies festius. 

Darrera actualització: 17.09.2019 | 09:13