Activitats diverses pel Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia

Dijous, 11 de maig de 2017 a les 09:01

Amb motiu del Dia Internacional contra la l’LGTBIfòbia (17 de maig) l’Ajuntament ha programat diverses activitats de sensibilització. La primera d’elles es farà el 17 de maig a les 19.30 hores a Can Raspall i consistirà en una taula rodona

L'activitat vol visualitzar el rebuig que encara avui pateix el col·lectiu de lesbianes, gais, transsgèneres, bisexuals i intersexuals. A l’acte hi participaran representants de l’Observatori contra l’Homofòbia, Mexcla’t i d’altres col·lectius i persones, a títol individual.

Una altra de les accions serà una formació específica sobre el fet LGTBI per a personal municipal, pensada per millorar l’atenció al conjunt de la ciutadania i, en especial, per tenir en compte les necessitats de tots els col·lectius.

També es durà a terme el taller adreçat a joves "Diversitat sexual i de gènere: de la discriminació a la llibertat", a càrrec de l’entitat Sida Studi, contra de prevenció l’LGTBIfòbia, amb alumnat de 4t de l’ESO de l’Institut Vil· la Romana. Es tracta d’una activitat que vol promoure el dret de les persones d’expressar lliurement la seva sexualitat, afavorir el respecte entre les persones i una actitud crítica davant discursos i actituds LGTBIfòbiques. El taller serà participatiu, però alhora garantirà la confidencialitat de les persones participants

Finalment, al Ple del 31 de maig es llegirà el manifest institucional d’aquesta celebració internacional i al llarg del mes es penjarà la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament.

Des de l’Àrea d’Igualtat, a més, s’ha reeditat el llibret gratuït Un món de famílies, que parla dels diversos models de família que hi ha a la societat i que es pot sol·licitar a les oficines de l’àrea (c/ Sant Francesc, 1). L'obra es farà arribar a tots els centres educatius del municipi.

Darrera actualització: 30.06.2017 | 10:20