La Flama del Canigó arribarà a les 20 h a la Garriga

Dimarts, 20 de juny de 2017 a les 08:19

La Flama del Canigó arribarà a partir de les 20 h a Can Queralt on iniciarà una cercavila pels principals carrers del poble fins a la plaça de l’Església.

Un cop a la plaça, es llegirà el manifest, hi haurà l'encesa de la foguera i la tradicional ballada de sardana.  La festa acabarà amb l'actuació del Front Diabòlic i coca i vi bo per tothom.

L'activitat, organitzada pel Centre Excursionista, compta amb la col·laboració de diverses entitats del poble com els Geganters, el C.A. Les tortugues, el Club Handbol, l'associació Sardanista, els Tres Tombs i el Front Diabòlic.

Cada any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

El CEG també organitza una sortida amb autocar a Coll d’Ares a recollir la Flama per la qual cal inscripció prèvia al correu: info@cegarriguenc.org

Darrera actualització: 28.06.2017 | 16:14

Imatges

Cartell Flama Canigó la Garriga