Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.


Quin objectiu té?
L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.
Cada any es fan dues edicions de voluntariat per la llengua, al novembre i al març. A l’estiu es fa voluntariat només amb aquelles persones que no volen descansar durant el període d’estiu.

Qui pot ser voluntari?
Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada. Per més informació podeu enviar un correu a  lagarriga@cpnl.cat  o inscriure's al web

Qui pot ser aprenent?
Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social. Per més informació podeu enviar un correu a  lagarriga@cpnl.cat  o inscriure's al web

Entitats col·laboradores

Moltes entitats cíviques i culturals col·laboren amb el programa Voluntariat per la llengua i li donen suport mitjançant la difusió, l'aportació de persones voluntàries o aprenentes d'entre els seus associats, la constitució de parelles, l’obertura de les seves activitats a voluntaris i a aprenents o la col·laboració puntual per a l’organització d'activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística del CPNL.

Entitats col·laboradores de la Garriga
(actualitzat juliol 2015)
ACR Front Diabòlic
AMPA Escola Giroi
APROP Servei de Qualitat
ASIC Agrupació de Serveis i Comerciants de la
Garriga
Associació Cultural Corpus La Garriga
Biblioteca de la Garriga Núria Albó
Cinema Alhambra
Coral Ariadna de la Garriga
Escola Els Pinetons
Escola Municipal de Música Josep Aymeric
Escola Puiggraciós
Fundació Maurí
Fundació Privada Fornells
Pla i Conxa Sisquella
Grup local d’Òmnium Cultural
Societat Coral l’Aliança
Teatre de la Garriga El Patronat

Establiments Col·laboradors
La campanya és promoguda pel Centre de Normalització Lingüística
Els establiments adherits han manifestat la voluntat de col·laborar a fer del català la llengua de convivència de Catalunya.
Concretament adquireixen el compromís de garantir que les persones que vagin a l’establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per més informació podeu enviar un correu a  lagarriga@cpnl.cat

 

Darrera actualització: 03.02.2016 | 01:36

Imatges

Establiment col·laborador Voluntariat per la llengua
Darrera actualització: 03.02.2016 | 01:36