ACADA és un projecte dirigit a alumnes de quart d’ESO dels tres centres de secundària de la Garriga, l’institut Vil·la Romana, l’institut Manuel Blancafort i l’Escola Sant Lluís Gonçaga, que permet facilitar l’obtenció del títol de l’ESO a alumnes amb dificultats d’adaptació a l’entorn escolar.
El programa es basa en una escolarització compartida entre els centres educatius i l’EME, on es realitzen tallers manipulatius i es gestiona la realització d’activitats formatives de tipus pràctic en empreses i entitats del municipi.

El projecte ACADA està autoritzat pel Departament d’Ensenyament i rep suport de la Diputació de Barcelona.

Dins el projecte es porta a terme el TALLER D’ENTORN, en el qual els alumnes organitzen, preparen i imparteixen una classe pràctica per a alumnes de sisè de primària dels centres escolars de la Garriga. Durant aquesta classe es realitza una manualitat de fusta i pintura plantejada pels alumnes del projecte.

Així mateix, es fa un TALLER SOLIDARI en el qual els treballs de fusta que els alumnes d’ACADA realitzen a l’EME es donen a alguna entitat de caire social. Dins d’aquest taller s’ha col·laborat amb : Fundació Asil Hospital de la Garriga. l’ONG Som- riures a la planta d’oncologia infantil de l’Hospital Vall d’Hebron, Fundació Autisme la Garriga, Associació Apadis, associació de persones amb disminució psíquica de la Garriga els Dofins i Cáritas.

ACADA és un projecte singular pioner a Catalunya, amb quinze anys d’història pel qual han passat prop de 270 alumnes

 

Darrera actualització: 02.06.2014 | 01:07
Darrera actualització: 02.06.2014 | 01:07