La Garriga és un poble solidari, membre del Fons Català de Cooperació des de l’any 1992, per això des de l’Ajuntament es dóna suport i s’impulsen iniciatives de lluita contra la pobresa i les desigualtats al món.

Des de l’any 2007 es destina el 0,8% del pressupost municipal a subvencionar projectes de cooperació al desenvolupament i a les emergències humanitàries.

El model municipal de cooperació al desenvolupament promou una política transformadora i multiplicadora dels esforços que duen a terme tant des de Nord com des del Sud, amb la finalitat d’assolir un desenvolupament humà sostenible que es fonamenti en l’ampliacio de drets, capacitats i oportunitats de totes les persones.

Aquest compromís implica, també, el coneixement de la ciutadania catalana de la realitat d’aquests països i de les relacions desiguals amb el Nord, fomentant un compromís cívic per fer de la nostra una societat que posi les bases per a un món més just i solidari.

Notícies

 • 22 de setembre de 2017 El paper de les dones als conflictes armats La garriga pel Foment de la Pau

  El paper actiu de les dones en la construcció de la pau i la denúncia de la violència de gènere que pateixen durant les guerres és l’eix central de les activitats de la nova edició del cicle La Garriga pel Foment de la Pau.

 • 13 de setembre de 2017 El drama de les persones que intenten creuar fronteres, en un llibre presentació aguas de venganza

  La presentació del llibre de Miguel Pajares 'Aguas de Venganzas', el proper 15 de setembre, marcarà l'inici d'un nou Cicle de la Garriga pel Foment de la Pau, que enguany vol destacar el patiment de les dones a causa dels conflictes armats i la seva participació en la construcció de la pau.

   

 • 12 de juliol de 2017 Digitalització dels tràmits administratius gestor documental la garriga

  Per tal d'aconseguir un A juntament més àgil i transparent, des d'inici del mes de juny es va implantar un nou programa de gestor d'expedients electrònics.

 • 21 d'abril de 2017 Es convoquen els ajuts 2017 a projectes de cooperació Logo cooperació

  L'Ajuntament ja ha convocat les bases de la convocatòria d’ajuts a projectes de cooperació al desenvolupament 2017.

 • 7 d'abril de 2017 Quan les dones van començar a comptar Clara campo

  La proclamació de la II República va suposar un canvi molt gran del paper de la dona que va assolir, per exemple, el dret al vot. D'aquest fet i dels canvis de rol durant aquella època és del que parlarà la xerrada programada pel 13 d'abril a la Sala Dameson. 

Darrera actualització: 11.11.2013 | 11:05