Visita guiada a la Doma amb mona inclosa

Última revisió 01-04-2015 13:26
02/04/2015

El diumenge 5 d’abril tindrà lloc l’itinerari “La Doma, tresor medieval de la Garriga”, que sortirà del Centre de Visitants a les 17 hores. Les persones participants gaudiran, aquest mes, d’un tast de mona de Pasqua. 

La Doma

Amb el nom de la Doma es coneix el conjunt que inclou l’antiga església parroquial, els edificis de la domeria i el cementiri vell.

La primera notícia de l’església és del segle X. La part més antiga del temple actual, però, és la nau central, romànica, construïda al segle XII. L’aspecte actual de l’església data del segle XVI, moment en què es construïren la nau lateral amb la porta d’entrada al temple, la capella fonda, la sagristia, el campanar, el comunidor i el cor.

L’interior de la Doma conserva un magnífic retaule gòtic de Sant Esteve. És la peça artística més important del conjunt de la Doma, de finals del segle XV.

L’entorn de l’església de la Doma sempre ha realitzat la funció de cementiri. Hi ha interessants obres arquitectòniques i escultòriques i hi són enterrats personatges tan notables com l’arquitecte Manuel J. Raspall.

 

Més informació de l'itinerari aquí.


 

 

 

Doma
Doma