Una entitat recupera el Ball de Gitanes

Última revisió 10-12-2019 18:03
20/09/2019

Aquest any la Garriga recuperarà el seu Ball de Gitanes gràcies a una entitat que neix de l’interès d’un grup de joves per recuperar aquestes danses tradicionals vallesanes que formen part de la festa popular del Carnestoltes.

A la Garriga ja s’havien ballat i aquest projecte vol ser l’impuls definitiu per consolidar aquesta tradició al poble. 

De moment el grup compta amb uns quaranta joves que tenen ganes de ballar i músics garriguencs i vallesans que tocaran el dia de l’actuació. Les músiques s’inscriuen dins la tradició del Vallès però també comptarà amb algunes peces pròpies.

Els assajos començaran el dia 10 d’octubre i seran de 21 h a 23 h, el lloc encara està per determinar. La ballada serà al cap de setmana de Carnestoltes (22 o 23 de febrer) a les 12 h a la plaça de Can Dachs i abans hi haurà una cercavila i després un dinar de germanor amb animació.

Aquesta vol ser una iniciativa per reforçar l'imaginari comú dels Garriguencs i garriguenques, crear un espai de socialització dins la cultura popular local protagonitzat especialment pel jovent i aconseguir que mica en mica les gitanes es vagin consolidant com un acte més imprescindible de la festa de Carnestoltes.

Ball de Gitanes
Ball de Gitanes