Un món sense víctimes de mines antipersones

Última revisió 17-03-2014 10:47
14/03/2014

La Fundació PAX de la Garriga es dedica, des del 2004, a combatre i rehabilitar les mutilacions causades per les mines antipersona, que provoquen una víctima al món cada 20 minuts.
L’entitat ha rehabilitat infants d’Angola traslladant-los a Barcelona per al seu tractament a l’Hospital de Sant Pau. També ha actuat a Colòmbia, país que ocupa el primer lloc al món en afectats per aquests artefactes, amb tres víctimes diàries.

Per seguir portant a terme el seu projecte, la Fundació PAX ha sol·licitat en els darrers anys suport econòmic a càrrec a la partida del 0,8% del pressupost municipal. L’entitat ha presentat el seu projecte a la convocatòria anual de subvencions de l’Ajuntament, obtenint 4.050 euros el 2013, els quals va destinar a la rehabilitació de víctimes d’Antiòquia (Colòmbia). Per aquest 2014, l’associació preveu finalitzar la rehabilitació de 17 víctimes.

La tasca de l’entitat no es limita a l’actuació al Sud, que realitza en conveni amb una entitat local, la Corporación Mahavir Kmina, sinó que també sensibilitza la ciutadania del Nord explicant les conseqüències de les mines antipersona. En aquest sentit, el novembre passat, va organitzar un exposició fotogràfica i una projecció de la pel·lícula “Kevin”, al Casino de la Garriga. Durant el 2014 preveuen seguir conscienciant la població mitjançant l’organització d’activitats de sensibilització en el marc del Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Garriga.

Fundació PAX
Fundació PAX