Un llibre recopilarà 1000 imatges històrquies del poble

Última revisió 30-06-2017 12:46
10/03/2017

Un equip d’especialistes de diversos camps, coordinats per la historiadora Elisenda Barbé, treballen aquests mesos en la confecció del llibre L’Abans: Recull gràfic de la Garriga, una obra de l’editorial Efadós que recollirà la memòria i la fotografia de la Garriga des de finals del segle XIX fins l’any 1980

L’Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats a Catalunya i que permetrà al municipi disposar d’una obra amb 1000 imatges històriques del poble. Per fer-ho possible, la historiadora Elisenda Barbé treballa, aquests mesos, per recopilar i classificar aquest material gràfic, sovint oblidat a moltes de les llars garriguenques i que ara s’intentarà recuperar, preservar i posar en valor.

Alhora, l’editorial cedirà a l’Arxiu municipal les imatges recollides, que passaran a formar part del patrimoni documental municipal. L’Abans es posarà a la venda a partir de Sant Jordi en format de fascicles, i cada setmana podran ampliar-se els continguts fins completar la totalitat de l’obra.

Totes aquelles persones que disposin de fotografies antigues i vulguin participar a l’obra poden fer-ho trucant al telèfon 696 23 59 83 o enviant un correu a lagarriga@efados.cat . Les imatges seleccionades es digitalitzaran i es podran incloure al volum.

Corpus la garriga
Corpus la garriga