Un Corpus marcat per la calor

Dimarts, 20 de juny de 2017 a les 08:53

La Garriga va tornar a viure amb intensitat una diada de Corpus, que enguany va estar marcada per la calor.

Per evitar les altes temperatures, ja a les 5 del matí, desenes de persones van omplir els carrers del municipi per elaborar les 30 catifes de flors, els 4 altars i l'ou com balla, utilitzants més de 450 mil flors, pallofa, xiprer i altres materials vegetals.

A les 7 h, els trabucaires d'Alella despertaven a la població donant el tret de sortida oficial a la jornada. 

Amb les catifes acabades, els castells van esdevenir protagonistes amb una actuació a la plaça de Can Dachs a càrrec dels Xics de Granollers, els Sagals d'Osona i els castellers de la Sagrada Família.

Al migdia, la sala de Plens va acollir la visita institucional de la consellera Ensenyament, Meritxell Ruiz, i del delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé. Tot dos van destacar la importància de la festivitat i la seva funció de cohesió social al municipi.

La tarda de Corpus va comptar com sempre a sardanes i els balls tradicionals amb el "Corpus Imaginari", i amb el lliurament del premi al concurs de cartells de Corpus que va guanyar el garriguenc Joan Cano, alumne de l'EMAD.

Durant tot el dia p rop de 2.000 persones van participar a la jornada de portes obertes als diferents equipaments turísticopatrimonials del municipi com el refugia antiaeri, l'hotel edelweis o la casa Barbey.

La processó i la clavellada popular van tancar la jornada festiva.

Darrera actualització: 28.06.2017 | 16:12