Tornen els fanals a l'escala de l'Església de Sant Esteve

Última revisió 31-05-2018 17:48
01/06/2018

Els fanals de l’escala de l’Església tornen a instal·lar-se nou anys després que es retiressin per haver estat malmesos després d’una ventada.

Dijous 31 de maig van acabar de ser instal·lats, i s’il·luminaran de nou diumenge 3 de juny, amb motiu de la celebració de Corpus, després de la processó.

La reinstal·lació s’ha pogut dur a terme després d’un procés d’un any per poder costejar els costos dels treballs de restauració, engegat pel col·lectiu “Recuperem els Fanals”. La iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de molts veïns, entitats, empreses, la Parròquia de Sant Esteve i l’Ajuntament de la Garriga.

Així, es tanca un episodi que va començar amb una forta ventada que va tenir lloc el 29 de gener de 2009 i que va fer caure un dels fanals. Davant la impossibilitat d’arreglar-los, la Parròquia va enretirar els dos fanals, que tenen la categoria d’Element Arquitectònic Inventariat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Garriguenc, i que havien presidit l’escala durant 60 anys.