Seguir l’actualitat municipal, molt fàcil

Divendres, 6 de juliol de 2018 a les 09:00

Per apropar l’actualitat municipal al conjunt de la ciutadania, l’Ajuntament disposa de diversos canals i mitjans de comunicació.

 

Un d’ells és el web municipal (lagarriga.cat) on, a l’apartat de notícies, cada dia s’hi publiquen les novetats del consistori. Al web, les notícies estan organitzades per temes i, alhora, es complementen amb una secció d’agenda on hi figuren tots els actes i activitats programades al municipi, tant si les organitza el consistori com si les organitzen les entitats. El web, a més, brinda la possibilitat de subscriure’s al butlletí setmanal, que cada setmana porta als correus electrònics inscrits l’última hora municipal.

El Garric

El Garric és el butlletí municipal de l’Ajuntament de la Garriga, una publicació en paper que s’edita mensualment. El Garric es reparteix durant la primera setmana de cada mes per tots els equipaments municipals, així com per comerços i establiments. També es pot consultar telemàticament a través del web i les xarxes socials.
Conté informació de les diverses àrees i projectes del consistori, de l’acció de govern, una entrevista d’actualitat, l’agenda mensual  i articles d’opinió dels diferents grups polítics.

Ràdio Silenci

 Foto Ràdio

Ràdio Silenci és l'emissora municipal de la Garriga. Emet les 24 hores del dia, 365 dies a l'any, pel 107.4 de la FM, la TDT del Vallès Oriental, el  web radiosilenci.cat i l'aplicació per a dispositius mòbils de la ràdio. A més, té un portal informatiu amb totes les notícies del dia i l’actualitat dels seus diversos programes. Durant el curs, emet un informatiu diari. També té xarxes socials pròpies.

Xarxes socials

Des de l’any 2012  l’Ajuntament té presència a les xarxes socials, que s’han convertit en un canal importantíssim de comunicació amb la ciutadania.  Els dos comptes més consultats del consistori són els que té a Facebook i a Twitter, amb més de 3.000 persones seguidores respectivament. A Instagram, l’Ajuntament ronda els 2.000 followers. Les xarxes permeten fer una difusió ràpida, constant i eficaç de l’actualitat municipal. Una altra particularitat és la seva bidireccionalitat, que fa que a més de rebre la informació el públic pugui deixar comentaris, fer preguntes i suggeriments. D’altra banda, el fet que internautes optin per compartir algunes de les publicacions fa créixer, encara més, l’abast de les notícies que es pengen.
La influència de l’Ajuntament a la xarxa està quantificada en un índex Klout de 60 (de 70, en el cas de Twitter), una xifra que es considera indicador d’una bona presència a Internet i que demostra que la interacció social als diferents perfils és elevada i satisfactòria.

Cartelleres municipals

Un altre canal de comunicació el conformen les cartelleres municipals, uns suports instal·lats a diversos punts del poble on es penja, en format paper, totes les notificacions i els cartells de difusió de l’activitat del consistori. Les cartelleres es troben a la plaça de l’Església, a la Font de Santa Digna, a la zona escolar de Ca n’Illa i als equipaments municipals, entre d’altres.

Darrera actualització: 06.07.2018 | 13:20