Segueix l’arranjament del talús

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 09:00

Les obres d’arranjament del talús del riu Congost entre els ponts de la Doma i de Can Noguera encaren la recta final. Aquests dies s’estan duent a terme les tasques d’ambientalització i revegetació, que es preveu que durin entre un i dos mesos.

En primer lloc, s’està instal·lant una malla de fibra de coco que permetrà, posteriorment, la plantació d’espècies autòctones intercalades a l’escullera per evitar la recolonització de vegetació invasora.

Precisament, la retirada de la vegetació existent va ser el primer pas de l’obra de consolidació del talús. Després, s’hi va construir un mur de rocalla per donar-li l’alçada necessària. Tot plegat, va permetre també eixamplar el carrer, que era molt estret. Aquestes tasques es van dur a terme després de l’època de nidificació. Ara, la revegetació comença passada la calor, també per seguir els cicles de plantació.

L’objectiu era consolidar aquest talús, perquè era molt vertical i donava poca garantia d’estabilitat a llarg termini, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Neus Marrodan. La regidora ha afegit que s’han pogut fer alguns reajustaments que permetran també fer millors acabats a l’altre marge del riu.

L’obra, que va al ritme previst, es completarà amb la urbanització del passeig Congost, entre els carrers dels Horts i Can Noguera.

Darrera actualització: 27.09.2018 | 12:28

Imatges

malla talús malla talús