Renovació i obres al refugi

Última revisió 04-12-2017 09:22
04/12/2017

Aquest desembre es canviarà tota la museografia del refugi antiaeri de l’estació, així com el fil de la història que s’explicarà.

A partir d’ara es farà un viatge de mig any que va des l’estiu de 1938 a l’entrada de l’exèrcit franquista a la Garriga, l’1 de febrer de 1939. L’element més destacat de la nova museografia serà un nou audiovisual que permetrà entrar de ple en una escena situada el dia 30 de gener de 1939, l’endemà del bombardeig, a dins del refugi.

El projecte museogràfic ha estat dissenyat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament i les interpretacions han estat dirigides pel garriguenc Joan Monells.

Els nous elements permetran connectar la Guerra Civil amb els conflictes actuals del món.

Paral·lelament s’han fet treballs de manteniment de la volta del refugi reforçant la malla protectora en diferents zones. L’actuació, que executa l’empresa Infrastructures de Muntanya SL, és una obra de consolidació de la volta del refugi al tram de la segona sortida del refugi, actualment tapiada, i a la galeria cega que hi ha a l’interior, on actualment es fa la projecció de l’audiovisual.

Els refugi antiaeri és un dels espais patrimonials més visitats del municipi. L’any 2016 van visitar el refugi més de 1600 persones.

audiovisual refugi la garriga
audiovisual refugi la garriga