Música i literatura en un entorn modernista

Última revisió 30-05-2018 09:39
30/05/2018

“Ramblejant pels sentits” és un passeig per la literatura i la música del segle XX, de la mà de l’actriu Dolors Martínez, acompanyada al piano per Ángel Martínez. Serà divendres 1 de Juny, a l’Hotel Boutique Edelweiss.

“Ramblejant pels sentits” és una proposta que va més enllà de la simple lectura dramatitzada ja que inclou una teatralització que cus els textos, passant d’autor en autor, oferint una organicitat a l’espectacle que l’engloba en un únic protagonista: Barcelona. I alhora un protagonista universal: l’ésser humà que viu i respira qualsevol ciutat o el poble on viu ( anhels, records, desig, amor, nostàlgia...).
La interpretació, la música del piano, l’ambientació sonora i les projeccions...creen un espai poètic i teatral que embolcalla l’espectador en l’univers màgic de la Barcelona del segle XX.
Contes, novel·la, poesia, anuncis i cançons omplen l’espectacle. Un passeig pels sentits amb Maragall, Guimerà, Caterina Albert, Guerau de Liost, Rusiñol, Carner, Pere Quart, Apel·les Mestres, Foix, Papasseit, Sagarra, Mercè Rodoreda, Carles Sales, Rosa Leveroni, Calders, Tísner, Brossa, M Aurèlia Capmany, Espriu, Vinyoli, Marti i Pol, Montserrat Roig, Palau i Fabre, Gabriel Ferrater i Maria Mercè Marçal.
Alhora, anem veient imatges de revistes de l’època com “Pel & Ploma” ,“L’Esquella de la Torratxa” amb Opisso ,“La Nuri”, ”El Patufet”, dibuixos de guerra de Tísner i Calders, “Dau al Set”, cartells de Ramon Casas, Lola Anglada i Apel·les Mestres, els Quatre Gats, poesia tipogràfica de Brossa... I amb un toc d’humor reproduint l’ambientació d’anuncis de revistes de diferents èpoques, el principi de la TV i cantant un cuplé típic dels millors temps del Paral·lel...

Ramblejant pels sentits
Ramblejant pels sentits