Mantenir nets els carrers també és responsabilitat dels propietaris de gossos

Última revisió 17-02-2014 09:29
17/02/2014

Amb l’objectiu de vetllar pel bon estat de la via pública, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament ha iniciat una nova campanya per recordar a la ciutadania l’obligació de recollir els excrements dels seus animals de companyia. La seva presència als espais públics no és una simple incomoditat i manca de respecte per a la resta de vianants sinó que suposa un risc per la salubritat d’alguns punts del municipi.

El cartell que anuncia aquesta campanya es va encarregar a l'alumnat del curs ”Assistència al producte gràfic interactiu” de l’EMAD. El disseny escollit finalment ha estat elaborat per l’alumna Àngels Pahissa.

A partir d’aquest mes de febrer, es farà difusió de la campanya en els diferents comerços i equipaments municipals, recordant la necessitat de fomentar la convivència ciutadana i recordant que l’infracció de l’ordenanaça GO4 suposa multes de fins a 500 euros.

Recollir excrements i portar l’animal lligat
Tot i que la gran majoria de persones que passegen el seu gos respecten les normes de civisme, des de l’Ajuntament es continua detectant la presència d'excrements de gossos en molts carrers de la Garriga. Segons la normativa vigent, les persones que tenen una mascota són les responsables de recollir els excrements dels animals i dipositar-los en papereres o contenidors d’escombraries. A més, cal recordar, l'obligatorietat de portar lligat el gos.

El control de la salubritat de la via pública és una competència municipal identificada per la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública. És per aquest motiu que l’Ajuntament vetllarà pel compliment de les bones conductes de civisme, especialment les de recollir els excrements de gossos. En cas de detectar que una persona no recull els excrements del seu gos o que no el porta lligat, es procedeix a sancionar-la. En els darrers 3 mesos, la policia local ha identificat 5 persones infringint aquesta norma.

Cartell Civisme
Cartell Civisme