L'EMAD, qualitat educativa en art i disseny a la Garriga

Última revisió 09-05-2018 09:06
14/05/2018

Aquest 2018, l’EMAD, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga, celebra el seu 30è aniversari. I és que va ser al 1988 quan va començar el seu periple, com a Escola Municipal d’Art (EMA), impartint tallers, amb l’impuls de Fina Bernat i Jaume Guardis.

L’any 1991, l’escola va començar a impartir estudis reglats, i el 1996, va començar a oferir cicles formatius de grau mitjà i posteriorment de grau superior. Des de llavors, els estudis han estat en constant evolució, adaptant-se a les lleis educatives, a les necessitats del mercat laboral i a les demandes de l’alumnat. Tot plegat, perquè l’escola sigui un centre de referència dins d’aquest sector de l’ensenyament.

Campus de la Fusta

Fa deu anys que l’EMAD va incloure la D en el seu nom, és a dir, va incorporar a la seva oferta els estudis de disseny, que actualment la caracteritzen. Enguany, a més, el centre s’ha iniciat en el Campus de la Fusta, un projecte conjunt amb l'institut Vil·la Romana, el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de la Garriga i empresaris de la comarca, per impulsar el sector de la fusta, un dels trets d’identitat del municipi. El Campus promou l’intercanvi d’alumnes entre els dos centres, de manera que puguin conèixer totes les facetes de la fusteria.

Un petit gran centre

Actualment, l'escola inclou tallers d'infants, tallers artístics per a adults, Programes de Formació i Inserció i d’Iniciació Professional (PFI-PIP), i cicles formatius. Tot això, gràcies a la dedicació de l’equip de professors i a l’aposta per part de l’alumnat del centre.

Des del seu inici, l'escola ha tingut un recorregut educatiu, artístic, professional, cultural i comunicatiu que li ha anat donant visibilitat al poble, a la comarca i a Catalunya. Fins i tot traspassant  fronteres, fent  intercanvis amb una escola de Suècia, tallers amb una escola francesa i ara mateix, acollint en pràctiques una estudiant de Batxillerat artístic de Nuremberg.

Ha estat un viatge de 30 anys, que encara dura, i que ha fet que l’EMAD esdevingui un petit gran centre educatiu a la Garriga.

Enllaços