L'aparcament de la Sínia tindrà 25 places de zona blava

Última revisió 31-05-2018 12:42
31/05/2018

El plenari del mes de maig de la Garriga va aprovar els plecs per trobar una nova empresa concessionària encarregada de la gestió de la zona blava i vermella del municipi.

El regidor de Serveis Urbans i Via Pública, Joan Esteban, va explicar que el nou contracte tindrà una durada de 8 anys i una inversió de 960.000 euros. El nou expedient de contractació preveu incorporar 30 noves places d’estacionament de zona blava, 25 de les quals a l’aparcament de la Sínia i les altres 5 al carrer Torrent de la Sínia. També s’inclou la substitució dels 13 parquímetres i la instal·lació de dos més de nous. A més, es planteja crear una aplicació per facilitar el pagament a través del mòbil.

Pel que fa a les tarifes d’aparcament, aquestes es mantindran en 60 cèntims per hora. Es preveu que entre mitjans i finals del mes de juliol ja hi hagi una nova empresa concessionària.

El punt va tirar endavant per 13 vots a favor (PDeCAT, Acord+ERC,  CUP i SI), 2 abstencions  (C’s i ICV-EUiA-E) i un vot en contra (PSC).

Roger Prims, regidor de la CUP, va lamentar que “no s’hagi tingut en compte l’opció de municipalitzar aquest servei”, tot i que el grup municipal va votar a favor perquè “es van acceptar les esmenes presentades”.

Per la seva banda, Àngel Guillén, de C’s, va mostrar el seu desacord per la creació de 25 noves places de zona blava en un aparcament gratuït. “Pensem que no fomentarà un major accés al comerç local”, va dir el regidor, qui va afegir que aquestes 25 places faran que hi hagi gent “que hagi d’aparcar en altres llocs de la Garriga, per tant, fer més voltes i produir més contaminació”.

Àlex Valiente, regidor del PSC, va votar en contra del punt perquè “les places haurien de ser de zona vermella, i no blava, si el que es vol és afavorir la rotació de l’aparcament”.

El regidor de SI, Xavier Bernaldo, va opinar que aquestes 25 places a la Sínia “poden anar bé per les persones que van al CAP o a comprar”, perquè sovint, “es té la sensació que quan s’entra a l’aparcament es torna a sortir directament per la manca de places buides”.

Des del grup municipal ICV-EUiA-E, Carme Pérez Farrerons, va manifestar que “cal millorar la planificació de zones blaves i vermelles”, per tal de “facilitar la mobilitat comercial i evitar l’aparcament indegut” en alguns punts del municipi, o per “evitar la picaresca d’alguns conductors en la zona vermella”, així com “estudiar, amb la participació veïnal, l’establiment de zones verdes preferents”.

Adhesió al manifest contra l’LGTBIfòbia

El plenari també va aprovar per unanimitat l’adhesió al manifest del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, “Festa lliure. Fest-te lliure”, elaborat des de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament.

El document manifesta que cal seguir lluitant per la despatologització de la transsexualitat, que s’aposta per la sensibilització de la ciutadania perquè tothom sigui considerat lliure i plenament capacitat i per posar de manifest que els canvis legislatius no ho són tot, sinó que cal canviar també les condicions econòmiques, socials i culturals perquè els drets reconeguts a nivell legal esdevinguin reals.