La Mostra d’Art del Dia Dones ret homenatge a Olga Sacharoff

Dijous, 8 de març de 2018 a les 08:00

La mirada poètica, la subtil reflexió humorística que l’artista Olga Sacharroff fa de l’ordre establert, i de la parella en concret, ha estat el punt d'inspiració de l’edició d'aquest any de la Mostra d’Art de la Garriga, que organitza l’Àrea d’Igualtat amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

A l'exposició, una vintena d’artistes han plasmat la seva visió inspirades en Sacharoff, una creadora que té un lloc destacat en la genealogia feminista, com a dona emancipada pel seu treball com a pintora i per la seva actitud front a l’època que li va tocar viure. Refugiada a Barcelona durant la Primera Guerra Mundial, tornà el 1940 per muntar el seu taller,  formant part activa de la cultura artística catalana de l’època.

El 2017 el Departament de Cultura de la Generalitat, ha celebrat l’any Sacharoff, en el 50  aniversari de la seva mort al 1967. L’acte central de la commemoració, ha estat la exposició retrospectiva al  Museu d’Art de Girona, comissariada per la historiadora d’art Elina Norandi que el passat dia 20 de febrer va fer una xerrada sobre l’autora a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella de la Garriga.

Darrera actualització: 08.03.2018 | 09:28