La Garriga se suma a la campanya Arxivem la Covid-19

Última revisió 08-05-2020 20:01
06/05/2020

L'Arxiu Municipal demana la col·laboració ciutadana per documentar l’experiència col·lectiva d'aquest moment històric i preservar-ne la memòria. 

Es tracta d'una campanya impulsada per l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya. 

Amb aquesta iniciativa, els arxius públics es brinden a recollir els testimonis d’un moment difícil com l'actual per poder disposar, de cara al futur, d'una memòria social directament construïda per la ciutadania, i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació.

És per això que es recorda a la població que el seu material pot ser molt útil per a les generacions futures, que través de la documentació cedida podran conèixer la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.

  • Quins materials es recullen?

Documents analògics i digitals, textos personals, fotografies, vídeos, testimonis orals en àudios, etc. documents creats per vosaltres i vinculats al municipi. 

Interessen, especialment, documents i testimonis de les diverses vivències i els efectes socials que ha tingut la crisi al poble: iniciatives solidàries, xarxes de col·laboració, canvis en els espais i paisatges, experiències personals i familiars relacionades amb el confinament...

L'objectiu és preservar i posar en valor les principals expressions, creacions i iniciatives que la ciutadania està duent a terme aquests dies.

  • Qui hi pot participar?

Qualsevol persona que vulgui aportar la seva experiència personal.

  • Com s’hi pot participar?

Envieu els vostres materials digitals a l’adreça  arxiu@ajlagarriga.cat. Si són massa pesats cal utilitzar el servei WeTransfer.

Si es tracta de documents analògics, podreu portar-los directament a l’Arxiu Municipal de la Garriga (plaça de l'Església, 2) un cop es restableixi el servei presencial. Caldrà, però, sol·licitar una cita prèvia al telèfon 93 871 74 53.

  • Quins són els requisits per enviar el material?

- Cal contextualitzar la documentació (títol, data, lloc, autoria, persones que hi apareixen...) També és important explicar-hi què és el que es vol mostrar amb el material.  

- Cal facilitar una adreça de correu i telèfon.

- Cal indicar que es cedeixen els drets d’explotació i difusió no comercial dels documents.

#ArxivemlaCovid19
#ArxivemlaCovid19

Et pot interessar