La Garriga, final de la 1a etapa d'una de les Marxes de la Llibertat

Última revisió 16-10-2019 13:30
16/10/2019

La Garriga acollirà avui dimecres el final de la primera etapa d'una de les Marxes de la Llibertat, concretament la que surt de Vic.

Es preveu que les persones participants arribin cap a les set del vespre al municipi. Entraran per la carretera de Vic, carrer Moranta i carrer Bassal i adjacents. Després, podran sopar i quedar-se a dormir al pavelló de Can Noguera o en cases particulars. Segons l'ANC, coordinadora de l'acte, ja hi ha un centenar de veïns i veïnes que han ofert casa seva.

Dijous la marxa es reprendrà a 2/4 de 8 del matí des de la plaça de l'Església. Baixarà pel carrer del Banys i la carretera de Ribes i avançarà fins Llerona, les Franqueses, Granollers, Lliçà de Vall, Parets, Polinyà, Sabadell i Sant Quirze.

Divendres les persones participants faran la última etapa fins a Barcelona.

Aquestes marxes, inspirades en d’altres que han tingut una gran transcendència, com la marxa sobre Washington pel treball i la llibertat de Martin Luther King, o la Marxa de la Sal de Gandhi, pretenen apoderar la ciutadania i teixir una resposta de país massiva i noviolenta que torni a omplir els carrers del país en favor de l’autodeterminació, de la llibertat de les preses i presos polítics i les exiliades i exiliats i en contra de la repressió.

Davant d' hem de ser capaços de construir una resposta de país. Gent molt diversa, de llocs diferents, que s’uneix per uns objectius comuns: la llibertat de les preses i presos polítics, el rebuig unànime a la repressió i la defensa del dret a l’autodeterminació.

Les Marxes per la Llibertat són una resposta de país davant una sentència que criminalitza drets fonamentals. Es faran 5 marxes que sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i que durant tres dies aniran fent camí fins a Barcelona, on confluiran.

marxes llibertat
marxes llibertat