La campanya “Festa lliure, Fes-te lliure” contempla mesures contra el sexisme i les agressions sexuals

Dimarts, 24 de juliol de 2018 a les 08:00

Sota el lema Festa Lliure, Fes-te Lliure, s’engega per tercer any el protocol que durant les nits de Festa Major vol sensibilitzar, prevenir i atendre els possibles casos de sexisme i agressions sexuals que es donen en espais d’oci nocturn.

La campanya, liderada des del Pla C-17 i l’Àrea d’Igualtat, preveu accions com un circuït d’atenció que compta amb la complicitat de les entitats que gestionen barres i que estableix com s’ha d’actuar en funció del tipus d’agressió.

D'altra banda, s’augmentarà la il·luminació dels voltants de l’espai Nits de la Doma i es tindrà cura que la música que es punxa entre concerts eviti lletres que enalteixen uns models de feminitat i masculinitat o d’amor que justifiquen el masclisme i les actituds lgtbifòbiques. A més, actuaran grups musicals composats per dones, així com DJs feministes.

També s’ha programat un taller d’autodefensa per dones, que tindrà lloc divendres 3 d’agost, de 17 a 20 h, al Teatre de la Garriga – El Patronat. Les inscripcions es poden fer a través del web municipal www.lagarriga.cat. I pels aficionats i aficionades a la fotografia, torna a posar-se en marxa el concurs d’Instagram.

Pel que fa a la campanya gràfica s’editaran cartells i pancartes explicant que tothom és lliure de ballar, vestir i estimar com vulgui, per exemple, així com què cal fer en cas de patir o ser testimoni d’aquest tipus de violències, entre altres accions.

Tant el lema com algunes de les accions que es faran sorgeixen de propostes de la ciutadania que va participar en la definició de la campanya, en els mesos d’abril i maig.

Darrera actualització: 26.07.2018 | 13:09