Estudi exhaustiu sobre la Vil·la Romana

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 08:00

Amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de les estructures que formen la Vil·la Romana de Can Terrers i obtenir dades per a la posterior interpretació evolutiva del jaciment, l’Ajuntament va encarregar la realització d’un estudi arqueoconstructiu del conjunt.

Iniciat ara fa tres anys, l’estudi contempla una sèrie d’actuacions tant de treball de camp com  de posterior anàlisi. Així, s’estan prenent dades en la mateixa vil·la per tal d’elaborar fitxes, s’estan fent fotografies de detall i s’estan realitzant projeccions del conjunt monumental.

També es documenten els paraments de les estructures a través de fotogrametria, que és la tècnica que permet conèixer les dimensions i posicions dels objectes en l’espai, i es realitzen moltes altres tasques de treball de gabinet.

L’anàlisi i interpretació exhaustives de tota la informació sobre el jaciment permetran, en els propers mesos, abordar noves iniciatives i projectes en relació a la vil·la: noves visites i productes turístics i educatius, publicacions i, fins i tot, l’aixecament hipotètic de les estructures de la vil·la en 3D.

Darrera actualització: 27.09.2018 | 11:46