Arrenca la campanya Festa Major Lliure de Sexisme

Última revisió 28-06-2017 12:15
06/07/2016

La Sala de Plens de l’Ajuntament de la Garriga va acollir ahir al vespre l’acte de presentació de la campanya Festa Major Lliure de Sexisme. Hi van assistir entitats, associacions, personal municipal i polític, així com ciutadania en general.

L’Ajuntament ha impulsat aquesta campanya amb l’objectiu de contribuir i vetllar per una Festa Major que garanteixi la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries. Sota el lema “N + O = NO”, la campanya vol prevenir el sexisme dins els espais de lleure i, especialment, a les activitats d’oci nocturn.

La campanya constarà de material gràfic (cartells que contenen consells per detectar possibles violències que de vegades passen desapercebudes), d’una falca radiofònica que s’emetrà tant a l’emissora municipal com a l’espai dels concerts de nit de Festa Major, i d’un braçalet que portarà el lema N + O = NO i que es repartirà gratuïtament per fer visible la campanya.

Altres accions seran un concurs d’Instagram per sensibilitzar sobre les relacions lliures i igualitàries (amb el hashtag #NoésNoLG) i una exposició sobre micromasclismes. La mostra, que porta el títol de No tot s’hi val, ha estat cedida per l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans i es podrà visitar a la Biblioteca del 18 de juliol al 5 d’agost.

A més de la presentació, l’acte va comptar amb una sessió de formació sobre agressions masclistes a càrrec de Sara Cagliero, experta en gènere.

Amb aquesta iniciativa, que s’ha treballat de manera transversal entre diverses àrees del consistori, la Garriga esdevé un dels municipis pioners a la comarca a l’hora d’impulsar, des de l’administració, una campanya per a una Festa Major Lliure de Sexisme. Totes les novetats de la campanya es podran seguir al web municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament.

Presentació
Presentació