Emotiu acte de commemoració del bombardeig

Dimarts, 29 de gener de 2019 a les 10:00

El darrer cap de setmana de gener van arrencar els actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig a la Garriga durant la Guerra Civil. Un crit per la memòria va ser l’acte institucional que va aplegar més persones (més de 200), diumenge 27 a la Doma.

Marina Rossell va oferir un recital, que va acompanyar els parlaments de familiars de víctimes i persones desaparegudes en el bombardeig. També es va fer una ofrena floral a la fossa comuna i la descoberta de la nova senyalització memorial.

En el seu parlament, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va fer palès que les administracions tenen la responsabilitat de recordar i denunciar, amb actes com aquest, el que el feixisme va fer als municipis.

El Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, va tancar l’acte, i va remarcar el treball fet a la Garriga per la recuperació de la memòria històrica. Torra va aprofitar la seva visita a la Garriga per signar el llibre d'honor del municipi i per conèixer el refugi antiaeri de l'estació i Can Barbey.

Al final de l'acte institucional, es va descobrir una nova senyalització de la fossa comuna de la Doma, amb els noms de les persones víctimes del bombardeig i la Guerra Civil a la Garriga i es va fer una ofrena floral.

Darrera actualització: 29.01.2019 | 14:26

Imatges

Bombardeig Bombardeig