El SOJ ha atès més de 200 persones

Última revisió 02-12-2013 09:18
02/12/2013

Des de la seva posada en funcionament el maig de 2012, el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) ha atès més de 200 persones que volien rebre assesorament gratuït en Dret de Família o d’Habitatge.

En concret, fins al 30 de setembre de 2013, n’ha atès, de les quals 162 són de la Garriga. Les consultes, que poden ser de Dret de Família o d’Habitatge, es reparteixen gairebé al 50%, tot i que tenen major incidència les consultes relacionades amb l’habitatge. El perfil usuari de les consultes d’habitatge és el de persones que es troben amb problemes per al pagament del lloguer o la hipoteca. Pel que fa al Dret de Família, la majoria de consultes són sobre divorcis i impagament de pensió d’aliments a fills de parelles divorciades o separades.

El servei, fruit d’un conveni amb la Diputació i el Col·legi d’Advocats de Granollers, està ubicat a l’oficina de Serveis Socials (c/ Sant Francesc, 1) i s’adreça a veïns i veïnes de la Garriga, Figaró, Canovelles i l’Ametlla. Les persones usuàries són ateses per lletrats i lletrades, que fan una primera orientació -no directiva i gratuïta- sobre la problemàtica plantejada i, si es donen les condicions legals necessàries, s’inicia la tramitació de l’expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta i l’assignació d’un advocat d’ofici. Per accedir al SOJ cal demanar cita prèvia a l’equip de Serveis Socials (93 871 90 95).

Foto Serveis Socials la Garriga
Foto Serveis Socials la Garriga