El parc de bombers de la Garriga, a punt per entrar en funcionament

Última revisió 06-05-2019 13:37
01/03/2019

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, han visitat la nova nau que ha d’allotjar el parc de Bombers Voluntaris (actualment al Figaró-Montmany), i que es preveu que entri en funcionament en les properes setmanes, un cop enllestits els darrers retocs.

Així ho han confirmat tant el conseller com l’alcaldessa, que s’han mostrat satisfets de la propera posada en marxa de la instal·lació, molt demandada des de fa temps, i situada al polígon de Can Terrers del municipi.

El nou parc suposa que el cos de Bombers Voluntaris que abasta els municipis de la Garriga, Figaró-Montmany, les Franqueses, l’Ametlla i Tagamanent, disposi “de les instal·lacions adequades a la feina que fan”, en paraules de Buch, qui ha destacat que el departament d’Interior ha trobat recolzament en el món local alhora de posar al dia molts equipaments.

Per la seva banda, Budó ha recordat que el nou parc ha estat “un dels objectius principals del mandat” i ha confirmat que es manté l’acord entre els cinc municipis per assumir els costos del lloguer de la nau.

Ampliació de la flota

Andreu Requena, cap del Parc de Bombers del Figaró (properament de la Garriga), ha explicat que les noves instal·lacions “donaran molta llibertat de moviments” i que suposaran l’ampliació de la flota de vehicles amb un segon camió i un nou tot-terreny (que se sumaran als dos vehicles actuals amb què compta el cos).

A la visita també han estat presents els alcaldes de les Franqueses, Francesc Colomé, i l’Ametlla, Andreu González, i l’alcaldessa del Figaró-Montmany, Maite Carrillo, així com regidors de l’Ajuntament de la Garriga.

Els Bombers Voluntaris del Figaró-Montmany van realitzar, aquest 2018, 325 sortides, la majoria per accidents de trànsit.

El nou parc compta amb dos pisos d’uns 200 metres quadrats. A la planta baixa s’ubica la cotxera i el pis superior acull les oficines, els vestidors i serveis com la sala d’estar, la cuina, el menjador i l’espai de descans per a les guàrdies. Finalment, la nau estarà enllestida després de diversos endarreriments, ja que l’anterior projecte, a la nau contigua, va quedar paralitzat per incompliment de l’empresa que havia de realitzar les obres.