El paper de les dones als conflictes armats

Última revisió 22-09-2017 12:56
22/09/2017

El paper actiu de les dones en la construcció de la pau i la denúncia de la violència de gènere que pateixen durant les guerres és l’eix central de les activitats de la nova edició del cicle La Garriga pel Foment de la Pau.

La programació inclou tot un seguit d’activitats que giren al voltant de la celebració del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre). Durant aquest mes s'ha fet ja la presentació del llibre Aguas de venganza i avui la projecció gratuïta del film Las Inocentes a les 20.30 h al cinema Alhambra.

De cara al mes d’octubre es preveuen més activitats. El dia 18 es projectarà, per a l’alumnat de primària de l’escola Puiggraciós, el migmetratge On pares, Josefina i el dia 20 la investigadora Maria Villellas explicarà quin paper ha jugat la dona a la guerra i a la pau.

La programació del cicle també compta amb un taller de cuina i un debat-vermut, el dia 22, a partir del qual es podrà conèixer la realitat colombiana; i amb una nova tanda de visites teatralitzades al refugi, el dia 28, que permetrà conèixer com les dones de la Garriga van tenir un paper fonamental durant la Guerra Civil espanyola.

La garriga pel Foment de la Pau
La garriga pel Foment de la Pau