El mercat commemora els seus 60 anys

Última revisió 14-10-2019 11:28
15/10/2019

El mercat de la Garriga celebra el seu 60è aniversari i, des de l’Ajuntament, s’han programat un conjunt d’actuacions per commemorar-lo.

A través d’iniciatives diverses, es volen recordar els orígens d’aquest espai històric i descobrir-ne l’evolució, no només com a punt d’intercanvi comercial, sinó també com un lloc de trobada i relació molt arrelat al dia a dia de les veïnes i els veïns del poble.

Els actes de commemoració arribaran els dissabtes 19 i 26 d’octubre amb la instal·lació d’una carpa a la plaça de l’Església, durant l’horari de mercat. En aquesta carpa s’hi podrà visitar una exposició de documents històrics i fotografies i una mostra audiovisual d’entrevistes amb persones relacionades amb la història del mercat. També s’hi regalaran unes bosses inèdites, que podran aconseguir-se presentant tres tiquets de compra de diferents parades (dels quals com a mínim un d’ells haurà de ser d’import igual o superior a 10 euros).

Un mercat viu
La inauguració oficial del mercat data del 31 d’octubre de 1959. A l’inici el conformaven tan sols una vintena de parades de la pagesia dels voltants, que hi venien animals, fruites i verdures. Entre les parades també n’hi havia de comerços locals, que veien en el nou espai un bon aparador per a la gent que venia de fora. Inicialment, se situava al passeig del Dr. Vich, però de mica en mica va anar creixent, com també ho va fer el volum de paradistes.

Actualment el mercat de la Garriga, que es fa els dissabtes, té un total de 66 parades i s’estén al llarg del carrer centre, les places de l’Església i de Can Dachs i els passeigs dels Til·lers i Dr. Vich. El darrer canvi en la ubicació es va fer al novembre de 2018, i va permetre disposar de més espai per a parades d’alimentació de format ecològic i de proximitat.

Mercat de la Garriga
Mercat de la Garriga