Doble cicle formatiu de fusta per atraure joves al sector

Dijous, 17 de maig de 2018 a les 08:00

L’Institut Vil·la Romana i l’EMAD han vinculat els seus cicles formatius de grau mitjà relacionats amb la fusta i el moble, en una iniciativa emmarcada en el Campus de la Fusta.

El projecte, impulsat pel Gremi Fusta i Moble, l’Ajuntament de la Garriga, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bertelsmann, mitjançant el projecte Aliança per l’FP Dual, té per objectiu atraure joves estudiants cap aquest sector.

Així, l’Institut Vil·la Romana i l'escola d'Art i disseny han vinculat els seus respectius cicles de ‘Fusta i Moble’ i de ‘Creació d’objectes i moble’, creant un itinerari que possibilitarà l’alumnat estudiar assignatures de tots dos cicles i especialitzar-se segons els seus interessos. Fins i tot podrán graduar-se en totes dues titulacions.

El cicle dual també neix per donar resposta a l’alta demanda de mà d’obra qualificada que té l’ofici al Vallès Oriental. Les empreses de la zona menifesten, així, la seva necessitat d’incorporar personal amb coneixements sobre les noves tecnologies i tendències de producció actuals en un sector cada vegada més tecnològic. En aquest sentit, tant empreses com escoles, destaquen l’impàs del Fuster 1.0 al 4.0.

Més de 100 empreses al Vallès Oriental

La industria de la fusta i el moble compta a Catalunya amb unes 3.300 empreses, un 68,7% de les quals són a la provincia de Barcelona, i en especial al Vallès Oriental, on n’hi ha més de 100, que donen feina a unes 450 persones.

Les empreses del Campus de la Fusta de La Garriga treballen conjuntament amb les escoles per incorporar a les seves empreses, en modalitat d’FP Dual, alumnes matriculats als cicles formatius. Aquesta incorporació implica una estada remunerada de fins a 1.000 hores de formació a l’empresa.

Darrera actualització: 17.05.2018 | 08:40