Comença la campanya de vacunació contra la grip

Dilluns, 23 d'octubre de 2017 a les 07:00

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, posarà en marxa el 23 d’octubre la campanya de vacunació contra la grip, 2017-2018.

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a persones que pateixen problemes de salut crònics (com pulmonars, cardiovasculars o diabetis); les internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc; les dones embarassades; les persones amb obesitat mòrbida i les que tenen 60 o més anys d’edat. També s’han de vacunar les que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, especialment els professionals de la salut i els cuidadors, així com també professionals com policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries, entre d’altres.

Segons Salut Pública "la grip no és una afecció banal, afecta entre el 5% i el 20% de la població" i "enguany la volem focalitzar molt en millorar la vacunació en dones embarassades ja que és un col·lectiu amb un risc molt important".

Com a novetat i amb l’objectiu d’augmentar les taxes de cobertura vacunal, les 3.183 farmàcies comunitàries de tot Catalunya s’implicaran amb la campanya impulsant la vacunació de les persones que pertanyen als grups de risc i que freqüenten la farmàcia habitualment. 

El Departament de Salut ha distribuït al voltant d’1.200.000 dosis de vacunes. La durada prevista de la campanya és de dos mesos i les vacunes estaran disponibles en tots els centres d’atenció primària (CAP) i altres centres vacunals des del 23 d’octubre. Així la protecció serà òptima quan comença l’activitat gripal que és normalment entre finals de desembre i començaments de gener.

Darrera actualització: 20.10.2017 | 11:27