Cloenda dels cursos de català i Voluntariat lingüístic

Dijous, 21 de juny de 2018 a les 08:30

Els cursos de català de la Garriga i la 28a edició del Voluntariat per la llengua van celebrar el final de curs amb una visita a la Doma.

La sortida va començar al Centre de Visitants, punt d'informació on hi ha una breu exposició sobre l'evolució de la Garriga, fins a la Doma a través del pont del ferro, construït al 1931 i substitut de tots els que s'edificaren de fusta i fang sense tenir gaire èxit.

En arribar a la doma, la guia feu una explicació sobre l'art medieval, els merlets, les espitlleres que s'hi observaven de la fortificació, els carreus i el rellotge de sol dibuixat amb sang de bou per mantenir-lo al llarg dels segles. Un cop dins de l'església, tothom va poder veure el retaule del protomàrtir Sant Esteve i la seva relíquia, és una pedra amb la qual creuen que van intentar lapidar el sant.

Per cloure la visita, els assistents pujaren fins a la torre del comunidor, un espai que servia per beneir els camps, les collites i el poble. Des d'allà s'explicaren històries de bruixes pròpies de la cultura popular medieval.

Tot i l’arribada de les vacances d’estiu, el Voluntariat per la llengua continuarà amb el lema A l'estiu, el Voluntariat és viu, una manera de practicar el català en espais oberts i frescos de la Garriga.

Darrera actualització: 21.06.2018 | 17:23