Can Terrers es convertirà en un camp d’aprenentatge

Dilluns, 22 d'octubre de 2018 a les 09:00

La zona de Can Terrers, a tocar de la Vil·la Romana, es convertirà en un camp d’aprenentatge que comptarà amb espais diversos on s’hi podran fer activitats relacionades amb l’arqueologia i amb altres disciplines.

El camp es dividirà en dues zones: a la feixa alta hi haurà zona d’aparcament, un espai polivalent, lavabos, un magatzem i una zona exterior coberta per a realitzar activitats. A la feixa baixa, s’ubicarà el camp d’aprenentatge arqueològic, que inclourà una zona residencial on fer simulacions d’excavacions arqueològiques, una zona de necròpolis amb diversos tipus de sepultures i un espai d’emmagatzematge. A més, també es construirà un pont per unir les dues zones i una tanca per separar la carretera.

El projecte, adreçat a famílies i escoles, es farà per fases. La primera contempla la instal·lació de serveis, el condicionament de les dues feixes, l’accés de l’aparcament i la construcció de la sala polivalent, que ja comptarà amb lavabos i un petit magatzem. També s’habilitaran els espais d’excavació i la necròpolis. Es preveu que les obres comencin a principis del 2019 i que es realitzin durant el curs.

L’objectiu és potenciar tant la Vil·la Romana de Can Terrers com el seu entorn patrimonial (Masia de Can Terrers i capella de Santa Maria del Camí, bosc de Malhivern, plaça Narcisa Freixas...), un espai que aglutina 2000 anys d’història de la Garriga (des de l’època romana fins al Modernisme).

Darrera actualització: 22.10.2018 | 09:32