Adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

Dimecres, 1 de març de 2017 a les 07:00

La Garriga es va adherir, al ple de febrer, al Pacte Nacional pel Referèndum, que aglutina partits, entitats i institucions favorables al dret a decidir. 

La moció de suport a la iniciativa -presentada per PDECat, Acord, CUP i SI- va ser aprovada per 14 vots a favor (els dels grups que la presentaven i també d’ICV), 1 abstenció (SPC) i un vot en contra (C’s).

El Pacte Nacional pel Referèndum es va constituir el 23 de desembre de 2016 al Parlament i ha engegat una campanya per aconseguir adhesions polítiques i de la societat civil, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol i a l’estranger, per a la celebració d'un referèndum pactat amb l’estat.

El manifest fundacional de la iniciativa, que demana un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, es pot consultar i signar per internet (al web pactepelreferendum.cat i a les xarxes socials de la campanya) i en poques setmanes ha aconseguit milers de signatures.

D'altra banda, durant aquest ple es va rebutjar una moció de Ciutadans perquè l'Ajuntament sortís de l'Associació de Municipis per la Independència amb 14 vots en contra, una abstenció d'Iniciativa i un vot a favor de Ciutadans. Un text que arribava després que un jutjat de Tarragona anulés l'acord del consistori de Reus per adherir-se a l'AMI.

Pel que fa a la resta de punts de l'ordre del dia, es va aprovar l'actualització de la tarifes del servei municipal de taxi pel 2017 i també es va acordar l'establiment del servei públic de gestió dels Casals Infantils d'estiu i Nadal a la Garriga. Tots els grups van donar llum verda a l'aprovació definitiva del pla especial urbanístic per determinar com pot seguir creixent l'Asil Hospital i van donar suport a més mocions. La primera de la CUP i el PSC perquè no s'utilitzi el producte químic del glifosat per eliminar males herbes a la via pública; un segon text de Ciutadans per celebrar algun acte per recordar les víctimes del terrorisme el proper 11 de març i la tercera moció va ser del PSC per rebutjar un llibre d'adoctrinament sexual de la Fundació Hazte Oir.

El proper ple municipal serà dimecres 29 de març i es podrà seguir en directe per Ràdio Silenci a partir de les 7 del vespre.

Darrera actualització: 03.07.2017 | 09:17