Adhesió a la xarxa de municipis LGTBI

Dijous, 1 de març de 2018 a les 00:00

Durant la sessió plenària del mes de febrer es va aprovar per unanimitat de tots els grups l'adhesió de l’Ajuntament a la xarxa de municipis LGTBI de Catalunya, en la qual es treballa per erradicar l'homofòbia envers aquest col·lectiu i garantir-ne els seus drets.

Els municipis de la xarxa despleguen coordinadament polítiques de defensa i protecció amb l’objectiu de garantir la igualtat entre individus.

La proposta va ser presentava arran d'un prec de la CUP en el ple del mes de gener.

En el torn de les mocions, se'n van presentar dues en referència a la vaga del dia 8 de març, una per part de la CUP i una altra per part de PDeCat i ICV. La primera defensava la vaga general de 24h, ja que les aturades es considera que minimitzaven el motiu i esdevenien contraprogramacions. A més, es demanava el posicionament explícit de l'Ajuntament en suport d'aquesta. La segona apostava per donar recolzament a totes les mobilitzacions, tant la vaga com les aturades de dues hores, entre d'altres, i defensava que tothom tingués llibertat per fer el que trobés més pertinent. Es van aprovar les dues mocions, la primera per 7 vots a favor (CUP, Acord+ERC, SI), abstenint-se la resta de partits, i la segona per 13 vots a favor (PdeCat, ICV, Acord+ERC, PSC), 2 abstencions (Ciutadans, SI) i 2 vots en contra (CUP).

També es va aprovar una moció per reivindicar la llibertat dels presos polítics i una altra en defensa de la immersió lingüística, les quals varen desencadenar un debat sobre la situació actual.

Totes van ser aprovades pels vots favorables de tots els grups menys el de Ciutadans.

Darrera actualització: 24.04.2018 | 12:53