Actes per celebrar el Dia Internacional de les Dones

Última revisió 04-03-2014 13:00
04/03/2014

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones torna, a la Sala d’exposicions Andreu Dameson, la Mostra Col·lectiva d’Art, en què més d’una vintena d’artistes reflexionen al voltant del cos de les dones. Aglutinant punts de vista heterogenis i expressivitats diverses, les artistes reflexionen al voltant del cos que canvia, el que estima, el que és font d’inspiració.... 

La mostra s’inaugurarà el dia 7 de març a les 20 h i es podrà visitar fins al diumenge 23. L’exposició es completarà amb la realització d’un seguit d’activitats a la mateixa sala, com un taller d’il·lustració adreçat als infants (dia 15), un taller sobre cos a càrrec de l’antropòloga i experta en polítiques de gènere, Clara Dachs (dia 21), el passi d’un documental sobre les dones de la Montaña de Guererro (Mèxic) i una xerrada per reflexionar sobre l’avortament (dia 14), entre d’altres.

El Dia Internacional de les Dones comptarà amb una segona exposició titulada “Espriu, un poema, una imatge”, que organitza la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella. La mostra de. Es tracta d’una mostra pictòrica on les artistes, Neus Aller i Laura Roca, han partit dels textos de Salvador Espriu a l’hora de realitzar les seves creacions. Aquesta mostra, que ja s’ha pogut veure prèviament a l’Espai Pere Pruna de Barcelona, s’ha muntat al Taller de la Conxa i podrà visitar-se del 9 de març fins el 27 d’abril.

A més, al poble es dedicaran altres activitats al Dia Internacional de les Dones. A la Biblioteca Núria Albó, per exemple, hi ha previst un hora del conte especial (dia 1) i una xerrada-recital de blues amb Big Mama (dia 7). El PSC, per la seva banda, organitza un dinar-tertúlia (dia 8) amb la presència de Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i Pilar Velasco, periodista de la Cadena SER . Finalment, al Ple (dia 26) es llegirà el Manifest del Dia Internacional de les Dones.